duminică, 22 mai 2011

matematica....

stau si stau si ma gandesc ...mi-au trebuit niste ani sa inteleg ca totul pana la urma este matematica curata si mereu v-a fi matematica curata... mie personal nu mi-a placut nu pentru ca nu am inteles-o sau nu o stiam pur si simplu nu imi placea si apoi am aflat si de ce nu imi placea, ceea ce oferea aceea matematica avea prea multa logica iar eu nu vroiam sa traiesc intr-o lume logica..o lume pe care o refuz si astazi si o voi refuza mereu...cam de un an si ceva refularea mea este sa citesc bloguri multe multe bloguri si trec dincolo de cuvinte si citesc randurile si subrandurile ma amestec intre cuvinte si ce fac ? matematica.....calculez si vad geometria cuvintelor scrise...uneori gasesc oameni care sunt intr-un cub altii sunt intr-un cerc multi sunt in linii paralele cu lumea , altii isi creeaza o lume de vise sau pur si simplu gasesc refugiu si scriu macar despre lucrurirle despre care nu au curajul sa le faca in viata de zi si infinite siruri de stari....dupa care se reintorc in lumea lor plina de tabieturi si logica...altii raman in cub sau cerc altii isi creeaza alte forme geometrice si reincep calculele matematice ale vietii...

4 comentarii:

  1. Care sunt cei mai multi?
    Aia paraleli cu lumea...sunt destul de dificili. Sunt mai putini, dar te termina.

    RăspundețiȘtergere
  2. :) cei mai multi sunt cei in cub si cei in cerc :))si cei paraleli cu lumea sunt putini dar atat de putini incat trebuie ingnorati din start:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie personal imi place sa ma situez in centrul Universului si-i las pe experti sa afle ce fel de forma in spatiu are el, ca e prea complicat sa-mi bat eu capul cu asta.

    Creierul meu intelege mult mai usor figurile bidimensionale, deoarece le pot reproduce cat de cat mental, si, dintre toate acestea, eu prefer patratul, care mi se pare atat simetric, deci atragator, cat si util, deoarece ma gandesc la parcele de pamant cultivat care iti dau de mancare. Dreptunghiul e si el util, deci respectabil, in legatura cu oferitul de mancare, dar este, trebuie sa recunoastem, mai putin frumos/perfect decat patratul. Ca placere de lux, daca sunt intr-o dispozitie mai artistica, adica daca am chef de contemplat vreo opera de arta, e OK si rombul. Triunghiul e doar pt. joaca de timp liber. Paralelogramul mi se pare potrivit doar pt. experti tehnici, in principal constructorii de avioane, pe care ii respect, dar ii consider totodata o specie cu totul aparte de oameni cu abilitati deosebite. Nu pot sa sufar cercul, desi ii inteleg utilitatea pt. omenire, dar mi se pare mult prea complicat si pretentios.

    Mai mult de 4 mie mi-e greu sa numar, si nu cred nici ca merita efortul, desi am o oarecare atractie pentru hexagon, din cauza fagurilor de miere si a fulgilor de nea, iar pentagonul ma face sa ma simt lenes si vinovat ca nu sunt indeajuns de harnic si eficient la serviciu.

    RăspundețiȘtergere
  4. :))))) superba exprimare si sunt surprinsa caci...nu ma asteptam :)))mersi....

    RăspundețiȘtergere